Anaidi prishet me Elenën

Ndërkohë qe Elena është ulur veçmas, Anaidi i shkon pranë. Ai e pyet se çfarë ka?Elena çohet për tu larguar por ai e pengon me këmbë. Elena merr një shishe me ujë që gjen te këmbët e divanit dhe e lag. Anaidi e pyet se përse e beri dhe ajo i përgjigjet që ai e di përsenë, kot nuk e bëri. Banorët kurioz për atë që ndodhi e pyesin Anaidin se përse ky reagim i Elenës, ajo kot nuk e ka bërë një gjë të tillë.
Anaidi i acaruar i thotë banorëve për Elenën : “Se është zhulse, prandaj, është niveli i fundit i zhulit. Lau duart në lavaman dhe më lagu me ujë në fytyrë”.
Anaidi i drejtohet me shprehje banale dhe duket shume i prekur nga gjesti i Elenës. Ai e paralajmëron të jetë hera e parë dhe e fundit dhe të mos bëjë më shaka të tilla me të, se do ti kthehet në të njëjtën monedhë.
Elena ja kthen : “E para është, e fundit të shohim. Vetë e nise”.