Egjipti dhe Izraeli sulmohen si në epokën e faraonëve nga 30 miliardë karkaleca! (video)

Në alarm ndodhen autoritete e Egjiptit dhe të Izraelit pas sulmit të 30 miliardë karkalecave që kanë shkatërruar gjithçka gjatë sulmit të tyre. Fenomen i përmasave kaq të mëdha nuk mbahet mend kur ka ndodhur në të shkuarën, gjë për të cilat mediat egjiptiane, ta përshkojnë atë si “sulm” me “kamxhik” dhe të “Shtatë plagët e Faraonit”.
… “Murtaja” e karkalecave goditi zonën e piramidave dhe fshatrat e El-Raed dhe Youssef El-Sabae. Ekspertët vlerësojnë se pasditen e ditës së diel, Egjiptit u mbulua nga re prej më shumë se 30 miliardë karkalecash duke shkatërruar sistematikisht fermat!
Ministri i Bujqësisë së Egjiptit, Dr. Salah Abd Al Mamon, u bëri thirrje banorëve të zonës në Giza të mos qarkullojnë rrugëve, me qëllim që të shmangen aksidentet, si dhe të mos ndezin zjarre në tentativën e tyre për të përzënë karkalecat nga arat e tyre. Paralelisht njoftoi se ushtria egjiptiane dhe policia po mundohen të përballojnë situatën e karkalecave “me të gjitha mënyrat e mundshme”.
Gjithashtu, po dhe Izraeli nga a tij po kryen të njëjtat veprime pasi është prekur nga “pushtimi” i kolonive të karkalecave…/alb-observer.com/

Për më shumë shikoni në videon në vijim: