Shkencëtarët: “Helmi i bletës shkatërron virusin HIV!”

Shpresë edhe për shërimin e AIDS, ngjallë zbulimi i ri! Një substancë që u zbulua në helmin e bletës, meilitini, shkatërron virusin HIV pohuan shkencëtarët.
Mjekët e Universitetit të Uashington, ku dhe u kryen hulumtimet, pretendojnë se përderisa kjo substancë rezultoi e suksesshme dhe efektive, do mund të përdoret për prodhimin e një lloj xheli që do të ndaloj përhapjen e virusit gjatë marrëdhënieve seksuale.
Me këtë mënyrë, vijojnë shkencëtarët, virusi vdekjeprurës do të përballohet rrënjësisht, pasi do të ndalohet infektimi i tij fillestar.
Nënvizohet gjithashtu se ilaçet që përdoren sot për përballimin e AIDS, thjeshtë ngadalësojnë shumëfishimin e virusit brenda në organizëm./alb-observer.com/