Kujdes kripa "vret"!

Kujdes kripa të "vret"!. Nga një studim që është bërë së fundi në Amerikë rezulton se 2.3 milionë njerëz në mbarë botën vdesin vetëm nga përdorimi i tepërt i kripës në ushqim.

Sipas studimit përdorimi me tepricë i saj shkakton infarkt, iktus dhe probleme kardiovaskulare. Gati 65 për qind e popullsisë globale konsumon dyfishin e sasisë ditore të kripës së rekomanduar nga mjekët, sasi që është 1.5-2 gram.

Shkencëtarëve të “Harvard School of Public Health” në Boston lajmësrojnë që qytetarët duhet të jenë më të kujdeshëm kur përdorin kripën dhe veçanërisht me ushqimet e gatshme në supermarket.

“Konsumojmë sasi të mëdha kripe pa e kuptuar. Vetëm 20 për qind e sasisë së kripës marrim me vetëdije, ndërsa pjesa tjetër e saj na mbërrin nga ushqimet e gatshme, sidomos ato të marra nga ushqimet e gatshme”, thuhet në studim. /albeu.com/